Timorous Beastie Het!

https://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/28/da/1e/tim20beastie20douglas20laing-65-1456577945.jpg
 
82 (1)
0

Whisky

Distilleri
Undisclosed
Oberoende buteljerare
Douglas Laing
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
Blended Malt
ABV (%)
46.8
Lagrade år
NAS
Nr. Systembolaget
84140

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
82
 
Poäng 
 
82
Näsa 
 
22
Smak 
 
22
Avslut 
 
18
Balans 
 
20

Whisky

Tastenote titel
To a Mouse - Timorous Beastie från Douglas Laing innehåller endast maltwhisky från skotska highland destillerier som Dalmore, Blair Athol, Glen Garioch, Glengoyne med flera. Namnet härleds till den skotska nationalskalden Robert Burns dikt ”To a Mouse” som enligt sägen skapades när han 1785 plöjde genom ett bo för möss eller sorkar i sitt trädgårdsarbete. Whiskyn håller 46,8% alkohol, den är varken färgad eller kylfiltrerad vilket såklart uppskattas.
Doft
Den känns ganska ung och rå på doften, en del ung maltwhisky häri förstås. Även här hittas toner av frukostflingor, här tänker jag puffat ris, bröd, vanilj, citrus, jäst och honung. Här finns också en del torkad frukt och faktiskt jordnötssmör (!?). Första gången jag snappar upp jordnötssmör i en whisky tror jag. I alla fall på ett tag.
Smak
Whiskyn anländer mjukt och sött på tungan och utvecklas snabbt mot vanilj och mynta, en kryddighet kommer fram nu med muskot och trä (kanske lite kanel faktiskt?). Honung och lönnsirap framträder och toner av jordnötssmöret från doften hänger kvar. Fylligheten som uppkommer är faktiskt imponerande.
Avslut
Avslutet är kort med svartpeppar och lite torr honung. Här återkommer råheten, toner av grappa och vått papper slinker förbi ganska hastigt innan hela upplevelsen är borta.
Beskrivning / Sammanfattning
Välbalanserad på doften och smaken men avslutet är lite för begränsat och skulle kunna vara så mycket mer. Visst finns här mycket smaker, men är det en beast? Tja, tveksamt! Men för 489 kronor i beställningssortimentet tycker jag fortfarande att den är en helt okey upplevelse, inte minst om man sitter ute och väntar på våren med något värmande i glaset.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se